ingalill logo png

ingalillInga-Lill AngbäckPå ett relativt tidigt stadium fascinerades jag av icke föreställande bilder. På samma sätt som jag tar till mig musik, målerisk poesi eller förundran inför en ros.

Allt eftersom mitt måleri har utvecklats har mina målningar blivit allt mer abstrakta. Från att ha haft en tydlig idé om den färdiga bildens innehåll till ett numera fritt, intuitivt skapande. Mitt arbete handlar om

mötet mellan färg, valör och form. Den färdiga målningen är ett resultat av en process med övermålningar och ändringar. Med äggoljetemperan har jag hittat en teknik som passar mitt sätt att måla.

Inspirationen kommer från former, mönster, rörelser och färger som jag kan hitta i en miljö. Ofta kommer den från naturen som jag alltid har omkring mig. Jag har också upptäckt att människofigurer ibland tar plats i mina bilder som speglingar av relationer och möten.

Georges Braque var en tidig förebild. Därefter kom de amerikanska abstrakta expressionisterna att betyda mycket, särskilt Richard Diebenkorn, Helen Frankenthaler och Franz Kline.